Fede Tider – 1996

In Ikke-kategoriseret by BIrger3

Tiden er i begyndelsen af 70’erne. Stedet er et mindre kollektiv hjemhørende på en misrøgtet gård ude på landet. Herind flytter en dag kæresteparret Anne (Sofie Gråbøl) og Henrik (Ken Vedsegaard). Anne er tændt på alternativ levevis, tidens politiske paroler, kvinde- og seksuel frigørelse, fællesøkonomi og urtethe. Henrik er kun tændt på Anne og følger kun med som det tynde øl. Han er en blød mand, der vil gøre hvad som helst for at blive holdt af. Så meget at han næsten ikke bliver til at holde ud. 

De store tanker om et antiborgerligt liv må dog se sig fortrængt af dagligdagens små trivialiteter, og lidt efter lidt er kollektivet og dets beboere nærmest at sammenligne med køkkenhavens mistrøstige salathoveder og ormstukne gulerødder – begge dele til de lokale beboeres slet skjulte fryd. 

 


Helt anderledes går det i det nærliggende kvindekollektiv, hvor livskraftige (lesbiske) kvinder i smækbukser får alt til at blomstre under deres solide træskofødder. Anne føler sig da også mere og mere draget mod dette miljø og kollektivets fortsatte eksistens er et spørgsmål om tid. 

“Fede Tider” er Peter Bays tredje produktion (i træk) i samarbejde med ASA Film. Først kom børne- og ungdomsfilmen “Splat” med Ulf Pilgård, Jonas Hansen og August Flygare, dernæst “Underholdningschefen” med Erik Clausen i hovedrollen, som den selvoptagne Karl-Smart-konferencier på Oslobåden – begge er TV-film.

links

© - ASA FILM - All rights reserved

this site was created by MS Media