Den ambitiøse Mie tager ansvaret for at arrangere et stort talentshow på skolen, og er ved at snuble i problemer og modgang, Ole kæmper først for at samle et band og siden for at holde sammen på det, Søs bliver fotomodel og satser alt i kærlighedens navn, Per løser familiens pengeproblemer på sin egen ret kreative måde og har altid en frisk bemærkning, til det der foregår.
Og endelig er der Far, som bliver fyret som revisor, fordi chefen synes, han er for kedelig og ikke passer til virksomhedens nye progressive profil. Som enlig far til fire må alle sejl sættes ind for at få jobbet tilbage og børnene er ikke sene til at komme med gode ideer til, hvordan fars image kan peppes op.
Op gennem 50’erne og 60’erne trak Far til Fire-filmene et million-publikum i biograferne og var et af de faste holdepunkter i dansk filmindustri. De har holdt deres popularitet ind i nye årtier og på nye medier. Der er solgt over en million videokassetter af Far til Fire-filmene.
På de danske public service stationer, er der stadig adskillige visninger af Far til Fire film om året. Konstant med i omegnen af 800.000 seere pr. visning – også selv om det er fjerde eller femte gang, de ruller over skærmen. Verden udvikler sig og stilen skifter – men Far til Fire består.
Det er både børn og deres forældre, som elsker tegneren Engholms univers. Hverdagens trængsler maser sig ind på en typisk dansk familie, men kan aldrig ødelægge fællesskabsfølelsen eller lykken over det, vi kender allerbedst – den danske hverdag med de små sejre og små glæder.
Far til Fire er i originalversionerne i fuld gang med også at erobre danske hjem på DVD – der er allerede solgt et par hundrede tusinde discs.