MGP missionen-2013

In Ikke-kategoriseret by BIrger3

‘At være fremmed, betyder ikke nødvendigvis at være den der kommer længst væk fra..’

Denne indlysende, men ikke desto mindre vigtige sandhed, er hvad Karl og hans mor kommer til at lære, da de flytter fra det stærkt kristne samfund i Hvide Sande på Jyllands vestkyst, til det etnisk og religiøst blandede område på Nørrebro i København.

Sawsan, en ung tyrkisk pige i Karl’s klasse, tager ham under sine beskyttende vinger, og forsøger at integrere ham i storbyen, med al dens slang, hip-hop og så videre. Sawsan er langt mere ligefrem, end man normalt ser blandt piger på hendes alder – og ikke mindst i forhold til en dansk dreng fra det mørkeste Jylland!

Det er dog kun indtil hendes store drøm bliver virkelighed, og hun får en af sine sange godkendt til at deltage i årets børne MGP. Hendes far siger naturligvis NEJ – men så er det pludselig Karl som træder i karakter, og foreslår at de simpelthen flygter til Jylland og lader hende deltage – forældre eller ej.

Som sagt så gjort. Med hjælp fra en fætter, en snakkesalig fiskebilschauffør – og under skarp forfølgelse – går turen til Jylland.

Tilbage i København må Karls mor og hans meget kristne morfar – som tilfældigvis er på besøg – nu pludselig lære at samarbejde med Sawsans muslimske forældre om at finde deres bortløbne børn. Endnu en lærerig rejse tager sin begyndelse.

Det hele bæres oppe af musikken – og hvem tænker vel på forskelligheder, når først enden er god..!! 

links

© - ASA FILM - All rights reserved

this site was created by MS Media