Surferne kommer -1998

In Ikke-kategoriseret by BIrger3

Surferne Kommer fortæller den komiske og actionfyldte historie om den 16 årige Anne (Mira Wanting) og hendes møde med kærligheden og problemerne ved at skilde sig ud fra mængden i en lille fiskerby. Anne er ikke helt som de andre unge i byen, fordi hun har mod på at gøre og sige hvad hun mener. Annes dealekt afslører ydermere, at hun er tilflytter fra storbyen til det lille fiskersamfund. Alligevel er Anne accepteret af byens unge, fordi hun er kæreste med byens “kronprins” Nils-Peter, der med udsigt til at overtage faderens to trawlere, er højt respekteret i det lille samfund. 

Anne bliver provokeret af byens konformitet og intolerance. Sammen med sin piercede veninde er Anne den eneste der ikke automatisk reagerer hadsk og aggressivt overfor nogle nytilkomne tyske surfer-drenge. Da Anne for surf-undervisning af den charmerende Dieter tilspidses konfligten. Anne bliver frosset ud af Nils-Peter og de andre unge i byen og føler sig splittet mellem sin tiltrækning af Dieter og sin loyalitet overfor byen. 


Efter et slagsmål mellem byens unge og de nytilkomne surfere på det lokale diskotek er der håb om forsoning mellem surferene og byens unge. Nils-Peter og de andre unge jyder provokerer Dieter til at surfe i et voldsomt stormvejr. Dieter forsvinder i bølgerne og Nils-Peter og Annes bror forsøger på trods af fjendskabet at redde Dieter. Fra strandkandten er Anne nu vidne til at Nils-Peter og broderen forsvinder i bølgerne og tilkaldte redningskutter må hente tre livløse drenge i land. Hvem der drukner og hvem der overlever afsløres i slutningen, hvor byen og surferne forsones, og surferne forlader byen. Intet er dog som før Anne… 

Surferne Kommer er instrueret af Peter Bay.