Die Asta – 2003

In Ikke-kategoriseret by BIrger3

“Die Asta” er en høj profileret og høj koncepts produktion, der stræber efter at mixe mellem flere forskellige genrer: en biografisk dokumentarfilm og et fiktions kammerspil. Filmen er et portræt af den største filmstjerne i filmhistorien, og samtidigt en historie om behovet for at eje hinanden. 

Historien er frit baseret på et møde, der foregik i 1965, mellem den aldrene men stadig meget kendte danske stumfilmsstjerne Asta Nielsen, og en ung journalist. Han møder Asta Nielsen med det formål at lave et portræt af hendes liv, men han kommer for tæt på sandheden. Asta Nielsen fyrer ham og laver i stedet selv filmen om sit liv. Mødet foregik omkring det tidspunkt hvor Asta Nielsens datter begik selvmord. 

Historien:
Asta Nielsen modtager den unge journalist i sit hjem. Hun virker overraskende villig Jesta bliver så chokeret over moderens opførsel at hun opsøger journalisten og for første og sidste gang fortæller åbent om sit liv i “Die Asta’s” skygge. 

En ond historie om hvordan hun blev givet rollen som grim og en fiasko, for derved at gøre moderen mere glamourøs. Efter hun har åbnet sig helt overfor journalisten og fortalt sin historie, tager til at tale om og deltage i det portræt journalisten har i sinde at lave om hendes liv. Journalisten er begejstret: Det vil blive en fantastisk historie! Asta Nielsens privatliv har altid været omgæret af mystik; Journalisten bliver mere og mere nysgerrig og begynder at sætte spørgsmålstegn ved Asta Nielsens forhold til sin datter, Jesta. Asta Nielsen føler sig truet og fyrer journalisten, hvorefter hun overtager produktionen af filmen. 

Jesta bliver så chokeret over moderens opførsel at hun opsøger journalisten og for første og sidste gang fortæller åbent om sit liv i “Die Asta’s” skygge. En ond historie om hvordan hun blev givet rollen som grim og en fiasko, for derved at gøre moderen mere glamourøs. Efter hun har åbnet sig helt overfor journalisten og fortalt sin historie, tager hun sit eget liv. Den unge journalist forstår at det ikke er uden konsekvenser at blåtlægge andre menneskers hemmeligheder 

Danmarks Radio:
Danmarks Radio er den største public service TV-station i Danmark, og med DR TV-Drama som den største og mest erfarne producent og coproducent af dansk TV-dramatik. DR TV-Drama står bag en lang række af danske og nordiske TV-film, her kan bl.a. nævnes “Edderkoppen”, “Taxa” og de forskellige Dogme-film. 

Forfatteren:
Peter Asmussen er født i 1957 i København. Han har skrevet teaterstykker til bl.a. Det Kongelige Teater o.a. Peter Asmussen har også skrevet radiohørespil, TV-Film og bøger. Han har bl.a. også været med til at skrive manuskriptet til “Breaking the Waves”. Sidste år modtog han et legat af Den Danske Kunstfond. 

Instruktøren:
T orben Skjødt Jensen er født i 1958. I 80’erne og 90’erne fik Torben Skjødt Jensen stor indflydelse på den danske video scene ved at instruere og producere forskellige kort- og dokumentarfilm, heriblandt The Flâneur triology, som blev udtaget til konkurrencen i Berlin i 1993, “It’s a Blue World” vandt første præmie i San Sebastian i 1991, den anmelderroste Carl Th. Dreyer – Mit Metier vandt en Bodil i 1996.

Torben Skjødt Jensen’s første film, “Manden der ikke ville dø” blev udvalgt, af Variety, til en “Critics’ Choice: Europe Now” i 1999. 

Projektet er udviklet af ASA Film Production A/S og produceres af Danmarks Radio med premiere i 2003.

links

© - ASA FILM - All rights reserved

this site was created by MS Media