Ulvepigen Tinke – 2002

In Ikke-kategoriseret by BIrger3

Baggrund: 
For nogle år siden deltog Henrik Møller-Sørensen i et seminar ved Den Danske Filmskole i Ebeltoft. Ved dette seminar mødte han formanden for Danske Børnebibliotikarer. De faldt i snak om bogen “Hungerbarnet” af Cecil Bødker. Bibliotikaren fortalte at utrolig mange børn er vilde med bogen og at hun mente at en filmatisering af bogen ville være en fantastisk idé. Hendes entusiasme gjorde at Henrik Møller-Sørensen tog direkte hjem og læste bogen. Han var med det samme fascineret af historien og tog kontakt med børnefilmkonsulenten på Det Danske Filminstitut, Thomas Danielsson. Også han blev fascineret af historien. Sammen kontaktede de filminstruktør Morten Køhlert, hvis afgangsfilm fra Den Danske Filmskole “Fastalavnsfesten” er en spændende og rost film for unge. Morten Køhlert blev straks interesseret i projektet og begyndte med det samme at skrive manuskriptet.  

Cecil Bødker var meget tilfreds med resultatet.


Historien: 
Historien foregår i år 1850. Den handler om en 9 år gammel pige, ved navn Tinke. En beskidt og sulten lille pige. Begge hendes forældre er døde og kun ved et mirakel har hun overlevet i ødemarken. Hun møder en hyrdedreng, Larus, der giver hende mælk og brød. Han får lidt efter lidt hendes tillid og forstår at hun vil sulte ihjel, hvis ikke han hjælper hende. Larus tager Tinke med tilbage til gården hvor han arbejder. Bonden vil sende hende på fattiggården, men hans kone derimod vil beholde Tinke og opdrage hende som den datter, hun aldrig fik. Men Tinke er vild som et dyr og svær at lære gode manerer – for hun har andre planer, en plan hun har haft siden moderens død:

På moderens dødsleje, modtager Tinke en værdifuld halskæde fra hende. Moderen fortæller at hun stammer fra en meget rig familie, men at hun flygtede med Tinkes far og sidenhen aldrig så sine forældre igen. Hun fortæller Tinke at hun ved hjælp af halskæden skal finde sine bedsteforældre…

Da bonden finder ud af at Tinke kommer fra en rig familie, beslutter han sig for at finde bedsteforældrene, for at få dem til at betale for hende.

Bedsteforældrene bliver fundet og de tager Tinke med hjem, men Tinke har svært ved at bevise at hun er deres barnebarn. Hun har ved et uheld mistet halskæden…..

Forfatteren:
Cecil Bødker blev født i 1927 og har haft en fantastisk karriere. Hun er både kendt for sine digtsamlinger og for sine mange roste børnebøger, Blandt disse Silas-bøgerne, der med stor succes er blevet filmatiserede i Tyskland. Cecil Bødker opnåede også stor hæder i 1998, hvor hun modtog Det danske Akademis forfatter-pris.

Instruktør og manuskriptforfatter:
Morten Køhlert blev født i 1961. Han blev færdiguddannet på Journalisthøjskolen i 1989 og uddannede sig som instruktør på Den Danske Filmskole i 1995. I 1996 modtog han den danske filmpris Bodil for sin afgangsfilm “Fastelavnsfesten”.

Priser
Den danske filmfotograf Bo Tengberg modtog i 2002 Prisen for Nyskabende Cinematografi ved filmfotograffestivalen ‘Madrid Imagen’ i Spanien. Prisen blev givet for Bo Tengbergs kunstneriske indsats på filmen “Ulvepigen Tinke”.

Hovedprisen på den Internationale Børnefilmfestival “Schlingel” i Chemnitz, Tyskland 2002

To hovedpriser på LUCAS, den 26. Internationale Børnefilmfestival i 2002

Bronze-pris på 14. Cairo International Film Festival for Children i 2004.

Link til Nordisk Film International Sales www.sales.nordiskfilm.com